Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Cokolada za dijabeticare mlecna 100 gr

Proizvod pregledan : 57 puta
Cena : 199.80 din
Porucujem komada:
Soc

Cokolada za dijabeticare mlecna 100 gr

Mlečna čokolada sa fruktozom (bez glutena)(dijet).

zemlja porekla: Nemačka

• sastojci:
Fruktoza 34,46%, mleko u prahu, kakao puter, kakao masa, obrano mleko u prahu, emulgator : soja lecitin, aroma vanile.

• hranljive vrednosti (na 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost 2318 kJ (556 kcal), belančevine 10 gr, ugljeni hidrati 48 gr (od toga šećera 47: fruktoza 34 gr, laktoza 12 gr, skrob 1 gr), masti 36 gr (od čega zasićenih masnih kiselina 22 gr), balastne materije 2 gr, natrijum 0.12 gr.

• za one koji žele da znaju više:
Frankonija je osnovana 1869 godine u Nemačkoj, kao prva kompanija koja je počela da proizvodi dijetalne čokolade. Frankonia je prva saharozu zamenila fruktozom, voćnim šećerom, i time učinila čokoladu dostupnom i osobama obolelim od dijabetesa, kao i onima koji vode računa o svom zdravlju i vitkom stasu. Frankonia čokolade za razliku od ostalih čokolada sa saharozom i glukozom, ne uzrokuju nagle promene nivoa glukoze u krvi, što kod dijabetičara može uzrokovati ometanje metaboličke kontrole. Fruktoza se absorbuje mnogo sporije i zato imamo samo manje promene nivoa glukoze u krvi.
Dijet čokolada je pogodna naročito kod „ dijabetes mellitus“ u okviru plana dijete. Na svakoj čokoladi je označena dozvoljena dnevna količina.

Frankonia čokolade ne sadrže gluten koji stvara probleme s varenjem. Gluten slabi imuni sistem, stvara sluz i oštećuje tanko crevo kod ljudi sa celijakijom.
Ove čokolade ne sadrže genetski modifikovane sastojke, konzervanse, veštačke arome i dodatke niti zasićene masnoće.