Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

ALGE ARAME 25g

Proizvod pregledan : 2214 puta
Cena : 289.80 din
Porucujem komada:
Soc

ALGE ARAME 25g

Arame alge su veoma ukusne i lako se pripremaju.
U jelima se kombinuju s korenastim povrćem i tofu sirom.
Nemaju jako izražen ukus pa su kao stvorene su za sve koji žele da prvi put probaju morske alge.
Lekovita svojstva: Arame alge su bogate ugljenim hidratima, vlaknima, nijacinom, kalcijumom(830 mg u 100 gr sušenih algi), gvožđem i jodom, vitamina A, B1 i B2.
Kalijum (3700 mg u 100gr sušenih algi) pomaže pravilno rasuđivanje i služi za pretvaranje glukoze u glikogen što omogućava mišićima nesmetan rad bez grčeva (naročito srčanog mišića), a u kombinaciji sa natrijumom (2900 mg u 100g sušenih algi) koriste se za snižavanje krvnog pritiska i regulisanja tečnosti u organizmu, pomažu kod osteoporoze i PMS-a, kao i kod menstrualnih tegoba.

•način pripreme:

Arame su čvrsto morsko povrće i uglavnom nisu prašnjave kao što mogu biti neke druge vrste algi. Arame alge prvo operite u obilju hladne vode, 2 do 3 puta. Dovoljno ih je isprati isključivo hladnom vodom, jer topla voda narušava mineralni sastav. Arame ne treba natapati, ali poslednju vodu od ispiranja sačuvajte i dodajte pri njihovom kuvanju, ako je potrebno. Arame alge kuvajte u malo vode, tek toliko da ih voda prekrije, dvadesetak minuta na umerenoj vatri, poklopljene. Da bi se naglasio njihov slatkast ukus možete dodati i malo šoju sosa (shoyu) i par kapi pirinčanog sirćeta. Arame alge se odlično slažu sa korenastim povrćem (šargarepa, paškanat...), tofu sirom, sojom i semenkama.

Arame alge japanske firme Muso su vrhunskog kvaliteta jer se gaje u najčistijim oblastima japanskog mora.