Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Ulje semena kajsije 10ml

Proizvod pregledan : 1687 puta
Cena : 487.90 din
Porucujem komada:
Soc

Ulje semena kajsije 10ml

Primena:
Za negu kože: Ulje od semena kajsija efikasno omekšava i vlaži suvu i stariju kožu. Koža lako upija ovo ulje, a ulje ne ostavlja masne tragove na koži. Nekoliko kapi staviti izmedju dlanova i masirati kožu. Za masiranje kože glave ulje malo zagrejati, a onda masirati.
Aromaterapija: Ovo ulje se koristi kao bazno ulje u aromaterapiji, a njegovim mešanjem sa drugim eteričnim uljima sprečava njihovo isparavanje.
Dijetetske prednosti: Koristi se kao preliv kod salata, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima A i E. Sličnog je ukusa bademovom ulju.
Medicinske svrhe: Prema holističkom pristupu, ovo ulje se oralno unosi za sprečavanje kašlja, bronhitisa i kao laksativ.
Istraživanja: Sveže košpice kajsija sadrže vitamin B17 (Leatril), za koji se tvrdi i veruje da truje kancerogene ćelije. Ulje sadrži visoki procenat B17. U ovom slučaju konzumirati prema uputstvu iskusnih travara i nutricionista.
Upozorenje: Deca ne smeju oralno da konzumiraju ulje od košpica kajsija. Čuvati na tamnom i hladnom mestu, van domašaja dece.