Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Kombuha 0,5L

Proizvod pregledan : 2305 puta
Cena : 114.80 din
Porucujem komada:
Soc

Kombuha 0,5L

KOMBUHA - ČUDESNI NAPITAK Čudesni napitak kombuha, nastaje udruženim delovanjem određenih bakterija i kvasca. Pravi je eliksir koji obnavlja narušenu vitalnost organizma. Ovaj napitak poznat je i veoma cenjen u Kini već više od 2000 godina, odakle je prvo prenet u susedne Koreju i Japan, da bi se kasnije proširio po celom svetu.

Njegovi mikroorganizmi mešaju se sa belim šećerom koji prerađuje mešavinu zelenog i crnog čaja ( bitno je da se koristi i zeleni čaj, zbog svog izrazito korisnog delovanja na organizam) , da bi se fermentacijom stvorio kombuha napitak. Osim vrlo prijatnog osvežavajućeg kiselkastog ukusa, pravilno pripremljen kombuha napitak je i lekovit. On sadrži prirodno stvoreni ugljendioksid koji za 30-50 % ubrzava regeneraciju i obnavljanje tkiva. Glukoronska kiselina iz tog napitka vezuje toksične materije. Glukoronska kiselina jača hrskavice i vezivno tkivo. Od velike je koristi za poboljšanje stanja zglobova i kičme. Mlečna kiselina iz kombuhe je od velike koristi za normalizaciju i održavanje crevne mikroflore i za normalizaciju pH krvi. Tu su i sirćetna, kao i voćne kiseline. Veoma bogat aminokiselinski sastav tog napitka i kvalitet njegovih belančevina bi se mogao uporediti sa belančevinama iz soje.

Vitamin C pomaže bolju detoksikaciju organizma, biosintezu kolagena, brže i kvalitetnije zarastanje rana, manjih ožiljaka i bolju elastičnost kože. Vitamini iz B grupe (B1, B2, B3, B6, B12, B15) pozitivno deluju na nervni sistem i na normalizaciju i održavanje telesne težine, štite organizam od pojave dijabetesa, poboljšavaju stanje zglobova, kvalitet kože i kose, štite od raka, ... Ovaj napitak pomaže veganima da nadoknade potrebu za vitaminom B12. Kombuha ima u sebi i drugih lekovitih sastojaka. Da nabrojimo sve do sada poznate pozitivne efekte na zdravlje:

- gasi žeđ i vraća energiju
- jača nervni sistem
- štiti od mnogih bolesti
- jača imunitet
- normalizuje crevnu mikrofloru
- normalizuje pH vrednost krvi
- čisti krvne sudove
- jača zglobove
- leči rane
- neguje kožu
- sprečava dijabetes
- normalizuje krvnu sliku
- stabilizuje krvni pritisak
- prirodni je antibiotik

Kombuha napitak se može koristiti i za spoljašnju upotrebu, za ispiranje rana, lečenje stomatitisa ispiranjem usta više puta na dan, ili ispiranjem grla za lečenje upale.