Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Čijavanapraš

Proizvod pregledan : 1272 puta
Cena : 1479.80 din
Porucujem komada:
Soc

Čijavanapraš

Tajno oružje mladosti!

Čijavanpraš iz Baidijanata - riznica zdravlja, vitalnosti i dugovečnosti. Nastao pre tri hiljade godina – danas služi celom svetu!
Šta su rasajane?

Jedan od osnovnih principa ajurvede je “bolje sprečiti nego lečiti”. Stub ajur-vedske preventive čine specijalne biljne formule koje se zovu rasajane (rasa – životni sok, ajana – ono što donosi, unosi). Prema tome, rasajana je ono što stvara savršeni životni sok (savršenu rasu). Ovi preparati se prave od naročito odabranih biljaka i pripremaju se po receptima koji su često stari više hiljada godina. Prema ajur-vedi, rasajane ljudima donose legendarne dobrobiti kao što su:
■sprečavanje preranog starenja,
■dugovečnost,
■rast inteligencije, snage i vitalnosti
Svrha rasajana je da spreče bolesti i na taj način pomognu svakom čoveku da ostvari četiri životna cilja:
1.Dužnost (Dharma)
2.Bogatstvo (Artha)
3.Uživanja (Kama)
4.Oslobođenje (Mokša)
Rasajane su način da se stvori idealna rasa (životni sok).

Šta je čijavanapraš?
Čijavanapraš spada u red najprodavanijih i najšire korišćenih rasajana kako u Indiji, tako i u celom svetu. Nastao je pre više od 3000 godina zahvaljujući velikom mudracu Čijavani. Prema izvornom ajurvedskom tekstu, Čarak samhiti, čijavanapraš je “najbolja od svih rasajana, naročito za smirivanje kašlja i astme. On hrani i jača slabe, stare, ranjene i decu u razvoju.” Korišćenjem ove rasajane “osoba stiče jak intelekt, pamćenje, telesnu lepotu, dobro zdravlje, dugovečnost, snagu čulnih organa, veliko zadovoljstvo u društvu suprotnog pola, snažan agni (vatru varenja) i ravnotežu telesnih energija (doša).”
“Čijavanpraš je izuzetna rasajana. Posebno je korisna kod kašlja i dispnoje, za stare, bolesne i istrošene osobe kao i za razvoj dece. On smiruje hrapavost glasa, grudne bolesti, srčane bolesti, krvne bolesti izazvane vat došom (vatarakta), žeđ i probleme urina i semena. Treba da se uzima u dozi koja neće poremetiti varenje. Koristeći ovu rasajanu, ekstremno stari Čijavana je vratio mladost.” - Čarak samhita, Čikitsastanam, glava 1. stihovi 62 – 74

Proizvodnja i sastav čijavanapraša

Čijavanapraš se proizvodi po strogoj ajurvedskoj proceduri, u tri faze koje teku paralelno. Najveća ajurvedska kompanija na svetu – BAIDIJANAT, koristi 52 biljke koje se posebnim postupkom pretvaraju u pekmez u kome značajnu ulogu imaju još i med, nerafinisani šećer od trske, ghi i susamovo ulje. Iz ovoga se dobija slatko – ljuta pasta tamne boje izuzetnih bioloških i prehrambenih vrednosti.
Kontrola kvaliteta
■Testira se sirovi materijal – sveže trave i plodovi
■Testira se supstanca u toku pripreme
■Testira se gotov proizvod
Čijavanapraš - nutritivni pregled

Svakih 15 grama sadrži:
Energenti
44 kilo kalorija
Šećeri
10 grama
Masnoće nezasićene
0,48 grama
Masnoće zasićene
0,23 grama
Holesterol
1,2 grama
Belančevine
0,2 grama
Vitamin C (nevezan)
1 miligram
Gvožđe
3,2 miligrama
Kalcijum
12 miligrama Fosfor
7,5 miligrama
Antioksidantska snaga
Ekvivalent 500 mg. C vitamina

Sveukupne dobrobiti čijavanapraša
■Jača imuni sistem i povećava otpornost protiv bolesti.
■Pomaže duhu i telu da se prilagode različitim klimatskim promenama i uslovima.
■Daje energiju i vitalnost
■Jača organizam u borbi protiv čestih prehlada i kašlja.
■Pomaže duhu i telu da nadvladaju stres.
■Uklanja posledice stresa, depresije, sindrom hroničnog umora.
■Štiti telo od oksidativnih promena izazvanih slobodnim radikalima.
■Sprečava infekcije i nazeb.
■Pomaže da se poboljša kvalitet života kod alergijskih stanja, naročito kod astme.
■Poboljšava probavu i rad creva.
■Podstiče rad jetre.
■Pomaže adaptaciji dece u teškim uslovima i rast dece koja zaostaju u razvoju.
■Poboljšava pamćenje.
■Smanjuje rizik pušača (rak pluća i srčane bolesti).
■Dodatak ishrani kod zračenja i hemoterapije.
Informacije za potrošače

1.Opipljive koristi
■Više energije
■Manja osetljivost na prehlade i kašalj
■Lakše kretanje uz stepenice
■Olakšano disanje

2.Koliko dugo da koristite
■Možete ga koristiti celog života. U Indiji se koristi tokom cele godine, naročito u hladnijim oblastima.
■Značajne dobrobiti se osećaju posle 2 ili 3 meseca redovne upotrebe.
3.Ko može da koristi čijavanapraš
■Bilo ko, stariji od jedne godine (ne dijabetičari).
■Ako je deci previše ljut, može se pomešati sa medom

4.Koliko uzimati
■Odrasli – oko 5 do 15 grama (1 – 2 kašičice) 2 puta dnevno, sa malo tople vode.
■Deca – polovinu gornje doze

5.Skladištenje
■Čuvajte na prohladnom i suvom mestu.
■Ne držite u frižideru.
■Dobro zatvorite poklopac posle upotrebe.

Način upotrebe
Jednu čajnu kašičicu treba uzimati dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja. Radi potpunijeg usvajanja, treba ga uzimati sa čašom tople vode.
Deca starija od 5 godina mogu da uzimaju polovinu doze, odnosno po pola kašičice dva puta dnevno. Deca od 1 – 5 godina ne bi trebalo da uzimaju više od 1/6 kašičice dnevno.
PRIMEDBA
Čijavanapraš se ne preporučuje kod dijabetesa.

Celovit uticaj na čitav organizam

Imuni sistem i sistem za varenje: Plod amalakija je osnovni sastojak čijavanapraša. Ovaj plod je najbogatiji prirodni izvor vitamina C (30 puta više nego u pomorandži) i značajno jača imuni sistem i ubrzava proces izlečenja. Redovno uzimanje čijavanpraša jača varenje, upijanje i usvajanje hrane i uravnotežuje stomačnu kiselinu.
Srce i mozak: Ova savršena mešavina ajurvedskih biljaka deluje kao kardio-tonik i obezbeđuje nesmetan rad srca. Čijavanapraš ishranjuje moždane ćelije, poboljšava koordinaciju duha i tela i jača pamćenje. Odličan je za studente jer pomaže usvajanju gradiva i sećanju po potrebi.
Pluća, jetra, bubrezi: Čijavanapraš je pre svega rasajana za pluća i ceo respiratorni sistem. Ako se redovno uzima brzo povećava sposobnost pluća da bez zamora izdrže i veće napore (na primer, čovek se ne umara kada se penje stepenicama) i odličan je kod raznih vrsta plućnih i disajnih bolesti uključujući tuberkulozu, astmu, bronhitis, kašalj.
Pročišćava i jača krv, krepi jetru i neutrališe toksine. Pojačava tok energije na dole i olakšava tvrdu stolicu i zatvor. Iako eliminiše otpadne materije iz tela, ne opterećuje bubrege.
Ostale dobrobiti: Ova tradicionalna formula poboljšava izgled i sjaj kože, rast kose i apsorpciju kalcijuma što daje jake i snažne kosti, zube i nokte. Kao jak anti-oksidans koristi se protiv prerarnog starenja i drugih degenerativnih procesa (na primer hemoterapija ili zračenje). Poboljšava plodnost, održava normalan menstrualni ciklus i povećava mogućnost začeća. Dobar je za jačanje mišićne mase jer poboljšava sintezu proteina.
Ova drevna formula se smatra sveobuhvatnim biljnim tonikom korisnim za svakoga (osim za dijabetičare) i nezamenljiv je deo zdrave porodice. Dobar je za sve telesne tipove.