Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

ALGE WAKAME 25g

Proizvod pregledan : 2803 puta
Cena : 349.80 din
Porucujem komada:
Soc

ALGE WAKAME 25g

pakovanje od 25 grama
Wakame alge su omiljene među ljubiteljima algi jer imaju lekovita svojstva i lako se pripremaju i kombinuju u različitim jelima. Neizostavan su sastojak u miso supama, a kombinuju se i sa svim povrćem i varivima.
Lekovita svojstva: Wakame sadrže značajnu količinu kalcijuma i velike količine gvožđa, vitamina A, C, B3 i proteina.
Wakame sadrže i supstancu koja utiče na viskozitet krvi i pomažu da se razloži tromb pri čemu imaju dva puta jače dejstvo od leka heparina.
Takođe, veoma uspešno vrše detoksikaciju organizma jer za sebe vezuju otrove uz pomoć alginske kiseline.
•način pripreme: Vakame alge treba brzo oprati pod hladnom vodom kako bi skinula površinska prašina, a zatim namočiti i ostaviti da stoje 3-5 minuta (poslednju vodu od namakanja možete ostaviti i koristiti u kuvanju). Kada omekšaju vakame alge treba raširiti i isprati. Vakame tada možete dodati glavnom jelu i na laganoj vatri kuvati još desetak minuta.
Vakame alge su dovoljno slane i ne treba ih prelivati. Posle namakanja vakame dobijaju lepu staklastozelenu boju. Da bi se zaista dobro skuvale potrebno ih je stručno tranžirati.
Namočene, omekšane vakame alge prerežite po sredini uz debelu žilu. Mekane vanjske delove narežite na komade za jedan zalogaj, a tvrdu žilu vrlo sitno naseckajte da se može ravnomerno kuvati.
Vakame alge su neizostavan sastojak miso supa, a kao dodatak odlično odgovaraju i uz obično povrće. Vakame se mogu i pržiti u dubokom ulju i takve su same za sebe lagan obrok. Ako se zapeku i izmrve u prah, u kombinaciji sa susamom, odličan su začin za mahunarke i žitarice.