Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Ulje od koštica kajsije 20ml

Proizvod pregledan : 6217 puta
Cena : 1298.00 din
Porucujem komada:
Soc

Ulje od koštica kajsije 20ml

Sastav: 100% čisto i prirodno ulje od košpica kajsija (seme) Neto: 20ml

Latinski naziv: Prunus Armeniaca

Primena:

Za negu kože: Ulje od košpica kajsija efikasno omekšava i vlaži suvu i stariju kožu. Koža lako upija ovo ulje, a ulje ne ostavlja masne tragove na koži. Nekoliko kapi staviti izmedju dlanova i masirati kožu. Za masiranje kože glave ulje malo zagrejati, a onda masirati.

Aromaterapija: Ovo ulje se koristi kao bazno ulje u aromaterapiji, a njegovim mešanjem sa drugim eteričnim uljima sprečava njihovo isparavanje.

Dijetetske prednosti: Koristi se kao preliv kod salata, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima A i E. Sličnog je ukusa bademovom ulju.

Medicinske svrhe: Prema holističkom pristupu, ovo ulje se oralno unosi za sprečavanje kašlja, bronhitisa i kao laksativ.

Istraživanja: Sveže košpice kajsija sadrže vitamin B17 (Leatril), za koji se tvrdi i veruje da truje kancerogene ćelije. Ulje sadrži visoki procenat B17. U ovom slučaju konzumirati prema uputstvu iskusnih travara i nutricionista.

Upozorenje: Deca ne smeju oralno da konzumiraju ulje od košpica kajsija. Čuvati na tamnom i hladnom mestu, van domašaja dece.