Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Maltex 460gr

Proizvod pregledan : 960 puta
Cena : 339.80 din
Porucujem komada:
Soc

Maltex 460gr

EKSTRAKT JEčMENOG SLADA - MALTEKS Malteks predstvlja prirodni makrobiotički i dijetalni proizvod dobiven ekstrakcijom slada od celog ječmenog zrna. Predstavlja prirodni izvor minerala, vitamina, ugljenihidrata, s postupenim oslobađanjem. Odlično poboljšava kvalitetu pekarskih i kanditorskih proizvoda u domaćinstvu i industriji. Koristi se kao zaslađivač raznih vrsta jela i napitaka, bez uticaja na povećanje telesne težine. Produžava trajnost proizvoda, svežinu, čini ih manje krhkim, povećava im volumen i čini ih nutritivno vrednijim. Malteks predstavlja osnovu za pravljenje piva u domaćinstvima i mini pivarama. Deluje umirujuće na suvi kašalj i olakšava iskašljavanje.

Izgledom i konzistencijom podseća na med: tamne je boje, sa izraženim prijatnim mirisom i ukusom. Jedna i po kašičica malteksa zamenjuje kašičicu šećera.

Ječmeni slad ima izuzetnu nutritivnu vrednost, jer pored prostih i složenih ugljenih hidrata sadrži i belančevine. Takođe, bogat je i mineralima, kao što su kalijum, fosfor, natrijum, magnezijum, gvožđe i vitaminima E, A, B grupe, zbog čega je važan za ishranu dece, sportista, trudnica, rekovalescenata, osoba koja pate od hroničnog bronhitisa, kašlja i otežanog disanja. Kada se pomeša sa biljnim mlekom, kakaom, rogačem i mlevenim lešnicima, dobija se izuzetno ukusna i zdrava domaća čokolada.