Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Kokosovo napitak AVENA

Proizvod pregledan : 1010 puta
Cena : 234.80 din
Porucujem komada:
Soc

Kokosovo napitak AVENA

Kokosov napitak AVENA je osvežavajući napitak, intenzivnog ukusa. Kao i sva AVENA mleka, sprema se brzo i možemo ga konzumirati u svakoj prilici.

Kokosov orah (Cocos nucifera) – kao i sve druge vrste oraha, sadrži balastne materije koje su neophodne za varenje, zdrav i normalan rad creva. Izvrstan je izvor mangana, jedan kokos sadrži 60 posto potrebne dnevne doze mangana. Takođe sadrži i kalijum, fosfor, magnezijum, natrijum, kalcijum i gvožđe. Kokosovo ulje se ističe visokim udelom zasićenih masnih kiselina, a prema nekim studijama, laurinska kiselina koja je prisutna u ulju pokazuje značajno delovanje na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Stanovnici tropskih područja koriste kokos za isceljivanje opekotina od sunca, ili pak oštećenih i popucalih bradavica kod dojilja, a istraživanja sprovedena na pacifičkim ostrvima i Aziji gde ljudi često jedu kokos pokazuje da imaju iznenađujuće nizak nivo srčanih bolesti.

Sastav: Kokos, Maltodekstrin, Skrob krompira, Prirodno identična aroma, Emulgator E-471 (mono i digliceridi masnih kiselina), Modifikovani skrob, Hidrogenizovana mast kokosa, Dekstroza.

Objašnjenje: E471 je neskodljiv emulgator koji se koristi u proizvodnji dečije hrane.

Upotreba: Dve supene kašike praha preliti sa dva dl ključale vode i promešati. Ostaviti da odstoji 5 min. Može se konzumirati toplo ili hladno.

Proizvod je posan.