Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Magnezijum ulje 100ml sprej

Proizvod pregledan : 1882 puta
Cena : 215.80 din
Porucujem komada:
Soc

Magnezijum ulje 100ml sprej

DELOVANJE MAGNEZIJUM-HLORIDA

 • ANTIMIKROBNO DELOVANJE – Magnezijum-hlorid je izvrstan za borbu protiv infekcija jer je snažan stimulator imunološkog sistema i povećava aktivnost leukocita i fagocitozu-uništavanje patogenih mikroba, što se ne može reći ni za jednu drugu kombinaciju magnezijuma.
 • BLAGOTVORNI UTICAJ NA BOLESTI- Magnezijum-hlorid je blagotvoran kod širokog raspona bolesti, to uključuje bolesti probavnog trakta kao što su kolitis i problemi sa žučnom kesicom, Parkinsonovu bolest, drhtavicu i grčeve u mišićima, akne, ekceme, psorijazu, bradavice i svrbljivu kožu, impotenciju, hipertrofiju prostate, probleme s mozgom i cirkulacijom, astmu, polensku groznicu, urtikariju i anafilaktičke reakcije, akutni napad astme, šok, tetanus, herpes zoster, akutni i hronični konjunktivitis, reumatske bolesti, mnoge alergije i sindrom hroničnog umora.
 • PREVENTIVNI UTICAJ PROTIV POJAVE KARCINOMA – Magnezijum-hlorid ima vrlo dobar preventivan učinak protiv raka i deluje blagotvorno na prekancerozna stanja kao što su leukoplakija, hiperkeratoza i hronični mastitis.
 • SMIRUJUĆI UTICAJ NA NERVNI SISTEM – Magnezijum ima smirujući uticaj na nervni sistem, pa se često koristi za podsticanje dobrog sna, a može da se koristi i kod epileptičnih napada, konvulzija kod trudnica i “drhtavice” kod alkoholičara. Tikovi i trzanje, tremor, razdražljivost, preosetljivost, grčevi u mišićima, nemir, teskoba, konfuzija, dezorijentacija reaguju povoljno na povećan unos magnezijuma. Na tržištu postoje tzv.”pilule za pamćenje” koje se sastoje pretežno od magnezijuma.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAV SAN – Kod nedostatka magnezija san je nemiran, napet i isprekidan čestim buđenjima. Upotrebom magnezijum-hlorida san se brže javlja i nije isprekidan, a umor nakon buđenja nestaje kod 99% ljudi koji koriste magnezijum. Pored toga, smanjuje se teskoba i napetost tokom dana.
 • DEJSTVO NA PODMLADJIVANJE I USPORAVANJE STARENJA – Kalcijum i magnezijum imaju suprotno delovanje na strukturu našeg tela i što je struktura našeg tela mekša, to nam je potrebniji kalcijum; što je krutija i nefleksibilnija, treba nam manje kalcijuma i više magnezijuma. Magnezijum može da leči degenerativne kalcifikacije našeg organizma povezane sa starenjem i uz to da nam pomogne da se pomladimo i zato se često magnezijum zove “mineral za podmladjivanje”. Kako starimo, postajemo sve manje i manje fleksibilni, što je najizraženije kod starih muškaraca i žena u postmenopauzi. Arterije otvrdnjavaju i uzrokuju aterosklerozu; kosti kalcificiraju i uzrokuju krutost, uz okoštavanje kičme i zglobova; bubrezi i drugi organi i žljezde sve se više kalcificiraju i otvrdnjavaju, uz stvaranje kamenaca; kalcifikacija u očima uzrokuje kataraktu; koža postaje tvrđa, gruba i naborana. Magnezijum nam je zato neophodan jer radi zajedno s vodonikom i antioksidantima na održanju telesne strukture mekanom.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA MENSTRUALNE PROBLEME – jajnici su među prvim organima koji počnu da kalcificiraju, što vodi do predmenstrualne napetosti. Uzimanjem magnezijuma, simptomi PMS nestaju i žene se osećaju i izgledaju mnogo bolje i mlađe, većina žena izgubi na težini, imaju više energije, osećaju se manje depresivno i ponovo uživaju u seksu mnogo više nego ranije.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA RAD KARDIOVASKULARNOG SISTEMA – osobe sa visokim krvnim pritiskom mogu da imaju koristi od unosa do dvostruko veće količine magnezijuma u odnosu na kalcijum, dok oni s niskim krvnim pritiskom mogu uzimati dvostruko više kalcijuma nego magnezijuma, ali oba minerala u relativno visokim količinama.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA PROBLEME SA PROSTATOM – Kod muškaraca magnezijum je blagotvoran za probleme povezane s povećanom prostatom. Simptomi se obično poprave nakon razdoblja uzimanja dodatnog magnezijum-hlorida.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE ZGLOBOVA – Usled kalcifikacije zglobova dolazi do krutosti u zglobovima, smanjene pokretljivosti i bolova. Ovi simptomi se mogu otkloniti povećanim unosom magnezijuma.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE KOSTIJU I OSTEOPOROZU – Mnogi tvrde da je visoku učestalost osteoporoze i karijesa u zemljama Zapada moguće prevenirati visokim unosom kalcijuma. Međutim, objavljeni dokazi otkrivaju da je istina suprotna jer stanovništvo Azije i Afrike ima vrlo nisku učestalost osteoporoze uprkos vrlo niskom unosu od oko 300mg kalcijuma dnevno (u Africi, Bantu žene s unosom od 200-350mg kalcijuma dnevno imaju najnižu učestalost osteoporoze u svetu!) U zapadnim zemljama s visokim unosom mlečnih proizvoda, prosečan unos kalcijuma je oko 1000 mg, a što je unos kalcijuma veći, posebno u obliku proizvoda od kravljeg mlijeka, veća je učestalost osteoporoze. Hormoni paratiroidne žljezde održavaju nivo kalcijuma, magnezijuma i fosfora u kolebljivoj ravnoteži – ako kalcijum poraste magnezijum pada, i obrnuto. Uz nizak unos magnezijuma kalcijum se crpi iz kostiju kako bi se povećao nivo kalcijuma u tkivima, dok visok unos magnezijuma uzrokuje da kalcijum izlazi iz tkiva i odlazi u kosti.
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE ZUBA – ono što važi za zdrave kosti važi i za zdrave zube. U jednoj novozelandskoj studiji utvrđeno je da su zubi otporni na karijes imali u proseku dvostruko veću količinu magnezijuma od zuba osetljivih na karijes. Kao prosečna koncentracija magnezijum-fosfata u kostima navodi se 1%, u zubima oko 1,5%, u kljovama slonova 2,0%, a u zubima životinja mesoždera koji drobe kosti koncentracija je 5%. Kad se radi o snazi kostiju i zuba, kalcijum zamislite kao kredu, a magnezijum kao superlepak koji veže i pretvara kredu u snažne kosti i zube.