Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Grozdje suvo rf-1kg

Proizvod pregledan : 586 puta
Cena : 398.00 din
Porucujem komada:
Soc

Grozdje suvo rf-1kg

Prema najnovijim istraživanjima, suvo grožđe poboljšava vid. Umesto raznih grickalica, koje se svakodnevno konzumiraju i koje sadrže velike količine šećera i aditiva, treba konzumirati suvo voće i orašaste plodove koji pospešuju zdravlje ljudi. Među njima se nalazi i suvo grožđe koje sadrži mnogo vitamina i minerala i pritom dobro utiče na zdravlje očiju.

Ono, takođe, sadrži polifenole i fitonutritijente koji imaju snažno antioksidantsko delovanje i koji štite oči od degenerativnih promena, makularne degeneracije i katarakte, ali i sprečavaju slabljenje vida. Pored toga, suvo grožđe u svom sastavu ima veliku količinu vitamina A, beta-akrotena i akrotenoida, koji, takođe, igraju važnu ulogu u očuvanju očiju.

Oleanska kiselina, koja se nalazi u njegovom sastavu, važna je za zdravlje desni i zuba jer smanjuje rizik od nastanka zapaljenja desni, karijesa i propadanja zuba. Ipak, to nije sve.Suvo grožđe podstiče apsorpciju vitamina i minerala iz ostalih namirnica koje se unose tokom dana i time doprinose jačanju imunog sistema