Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Pirinač crni BIO 200 gr

Proizvod pregledan : 1492 puta
Cena : 185.00 din
Porucujem komada:
Soc

Pirinač crni BIO 200 gr

pakovanje od 200 gr

Crni pirinač ima više minerala od ostalih vrsta pirinča i dobar je za hladnije dane zato što uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Ima diuretička svojstva i dobar je za bubrege i bešiku.

Ovaj proizvod nosi oznaku ,garantovano biološki uzgoj'.

•lekovita svojstva:

Ima više minerala od ostalih vrsta i dobar je za hladnije dane jer uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Jača bubrege i bešiku.

•način pripreme:

1 šolju pirinča sa 2 šolje vode kuvati 45 min. Posuti susamom.

Puding od crnog pirinča

Ako su vam dosadili razni pudinzi koje možete kupiti i instant napraviti za 10-ak minuta, onda je ovo idealan recept za vas.

sastojci: 1 šolja crnog pirinča, 1 šolje šećera , 1 konzerva kokosovog mleka

Staviti pirinač, 3 šolje vode i pola kašičice soli da provri u loncu, a zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti 45 minuta. Dodati tome šećer, pola kašičice soli i 1 šoljicu kokosovog mleka i ostaviti na najjačoj temperaturi dok ne provri, a zatim smanjiti ringlu na slabu vatru, držati nepoklopljeno, mešati povremeno dok smesa ne postane gusta, a pirinač mek (oko 30 minuta ). Zatim to skloniti sa ringle dok se ne ohladi na sobnu temperaturu, povremeno mešajući, najmanje 30 minuta. Pred posluživanje promešati puding i podeliti ga u 8 činija, a zatim preko svake dodati preostalo kokosovo mleko.

•za one koji žele da znaju više:

Crni pirinač potiče iz Azije ali se u zadnje vreme poprilično koristi i u drugim kuhinjama širom sveta, kao i u Americi gde se čak proizvodi takozvani " Kineski hleb od crnog pirinča ". Ova vrsta pirinča tokom kuvanja dobija tamno ljubičastu boju zbog visokog nivoa anticijanina. Takođe sadrži veliki broj minerala, pogotovo gvožđa, a kao i svi pirinči sadrži i nekoliko aminokiselina. Prepuručuju ga kod spremanja pudinga i torti.