Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Azuki pasulj organik 250g Lucar

Proizvod pregledan : 216 puta
Cena : 179.80 din
Porucujem komada:
Soc

Azuki pasulj organik 250g Lucar

Postojbina azuki pasulja je Kina, gde se ova mahunarka koristi kao hrana i lek. Njegova tamna, crvenkasto-smeđa sitna zrna bogata su mineralima (posebno magnezijumom, cinkom, gvožđem, bakrom, kalijumom i manganom), izuzetno korisnim prehrambenim vlaknima i vitaminima B kompleksa (niacinom, tiaminom i riboflavinom).

Hranljivi sastojci (kojima organski azuki pasulj obiluje u većoj meri nego konvencionalno proizveden) podstiču metabolizam, podižu energiju, regulišu rad creva i snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi. Oni naučnici koji veruju u lekovitu moć hrane, te su se bavili istraživanjem iste, tvrde da azuki pasulj čisti jetru, štiti reproduktivne organe, reguliše funkciju urinarnog sistema, pa čak i prevenira nastanke nekih maligniteta.

No, činjenica je da, zahvaljujući obilju dijetalnih vlakana, azuki pasulj sprečava opstipaciju i ubrzava lučenje štetnih materija iz organizma. Proklijali azuki pasulj može pomoći u lečenju krvave stolice i dijareje, ali i u normalizaciji menstrualnog ciklusa.

Recept za Vas - čorbast azuki pasulj: šolju opranog organskog azuki pasulja potopiti u vodu na 6 sati. Zatim ga ocediti i staviti u manji lonac, preliti sa 2 šolje vode, posoliti, dodati list lorbera i kuvati oko dva i po sata. Pasulj zatim malo izgnječiti i dodati očišćeno i iseckano povrće: 2 šargarepe, pola glavice celera, glavicu crnog luka i doliti vode do željene gustine. Kada se skuva povrće, dodati bibera, maslinovog ulja i sitno seckanog peršunovog lista po ukusu.